ВОЈКАНУ КРСТИЋУ ЗЛАТНА ПЛАКЕТА „ЦАР КОНСТАТИН ВЕЛИКИ“

Хуманитарац и начелник Спасилачког центра Србије Војкан Крстић овогодишњи је добитник  Златне плакете са статуом манифестације „Цар Констатин Велики“ која је одржана  у Нишу.

 Жири је Крстића прогласио  за хуманисту новог миленијума у Републици Србији и просторима  бивше Југославије.

Ово велико признање уручено је Крстићу на манифестацији којој је присуствовало више од 200 гостију.

Водитељ  манифестације је на необичан начин најавио Крстића прозвавши га да прими награду.

Чин уручивања статуе Цара Константина Крстићу бурно је поздрављен од присутних.

„Захваљујем се оним који су препознали шта радим на терену и како помажем оним којима је помоћ потребна, „ истакао је Крстић додавши да ништа не очекује заузврат.

Хуманитарац наглашава да је велика част бити добитник ове награде у граду који зна коме се оваква признања додјељују.

„Ово ме обавезује да у наредном периоду радим још преданије и помажем оним који немају још више. Поносам сам што хуманитарни рад  и хуманитарци добијају  све више на друштвеној сцени . Људскост нема цијену а и ово признање показује да сам на правом путу, „ рекао је Крстић.

Највише хуманитарне помоћи Крстић је додјелио оним којима је најпотребнија у Србији, Републиции Српској па и Федерацији БиХ.

Помагао је у куповини краве да би дјечаку обезбједио храну, куће вишечланим породицама, лијекова болеснима, стизао беспућима до усамљеника који живе у планинама. Чинио је све да обрадује дјецу која живе у тешким стамбеним условима, помагао социјално угроженим породицама, старачким домаћинствима, сељанима у изградњи сеоских путева…

Само у Србији  је обновио 54 куће од којих и осамнаестогодишњем Николи из Ниша који је рано остао без родитеља.

В . В.

You may also like...