ЧУДО У СТАРОМ БРОДУ

Драгиња Ђурковић из Сокоца доживјело је нешто што се ни у сну не може догодити. Са мужом је дошла у Стари Брод, гдје су у априлу и мају 1942.године усташе побиле и у Дрину бациле више од 6.000 Срба, међу којима је било и деветоро најближих сродника њеног оца.

И онда се додило.

„На око 800 метара до музеја прии обали привукло ми је пажњу неко свјелуцање као да су по водии расути бисери. Урадила сам двије фотографије телефоном. Ништа посебно. Кад смо  послије посјете спомен комплексу у Старом Броду дошли кући погледала сам фотографије и видјела нешто невјероватно. На њима су се указале двије цркве са крстовима, лобање, као сајла преко воде и на једној фугура која личи на ђавола у црној униформи, „ прича Ђурковићева.

Она каже да је фотографије показивала пријатељима и свако од њих видио је открио је понеки лик али сви су видјели цркве, крстове и униформисано лице са чудном главом.

„Фотографије је погледао и један наш рођак, велики вјерник,  који ми је рекао да  јој са њих настрадали  преци шаљу неке  поруке. Сад сам још више увјерена да постоји нека комуникација између овог и оног свијета, „ додаје Ћурковићева.

Госпођа из Сокоца је још рекла да ће повећану фотографију поклонити   музеју у Старом Броду.

Р. ТАСИЋ

You may also like...