ОДРЖАНО ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ЗА ПОРОДИЦУ БОВАН ИЗ ДОБРУНА

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из Београда организовала је донаторско вече у хотелу „Вишеград“ за шесточлану породицу Бован из Добруна у циљу прикупљања новца за куповину куће у Вишеграду.

Члан ове организације Александар Мршић је у изјави за медије нагласио да је до сада у Вишеграду реализована помоћ за пет породица.

„ Породица Бован је још једна у низу породица којима ће ова хуманитарна организација помоћи. Када смо разговарали са њима рекли су нам да би желели кућу ближе Вишеграду. Ми  смо пронашли за њих стамбеног објекат у насељу Црнча чија је цијена око 65 хиљада марка. Уз помоћ добрих људи, хуманитараца, донатора и привредника из ове локлане заједнице, прикупљамо новац за куповину куће“, објаснио је Мршић.

Мршић је додао да је у Републици Српскојпомоћ пружена за 13 породица из 25 градова са укусно од 430 хиљада марака.

„ Наша хуманитарна организација окупља велики број волонтњра чији је задатак подизање свијести грађана и укључивање у разне акције. Тако и у Вишеграду волонтери наше организације су организовала неколико акција као што су „ Кафа из блока“, „Графит из блока“, те „ Бродић из блока“ и „ Копи-пејст из блока“ који су помогли у прикупљања новца за породицу Бован“, рекао је Мршић.

У ово донаторско вече укључила се и црквена организација Вишеград која је раније више пута помагала ову породицу.

„ Наша црквена општина је више пута, на разне начине, помагала овој шесточланој породици која је тренутно без икаквог сталног запослења. Апеловао бих на све добре људе из Вишеграда али и пореде да се укључе у ову акцију“, изјавио је свештеник Драгана Вукотић.

У овиру донаторске вечери приказани су и краткометражни филмови о свим акцијама помоћи које је у Србији и Републици Српској реализовала ова организација.

Хуманитарнаеорганизацију „Срби за Србе“ је патријарх српски Иринеј 2015. године одликовао Орденом Светог Савет другогреда за свој несебичан рад и помоћ угроженима.

Маријана СИМАНИЋ

You may also like...