ДВА КОРАКА ДАЉЕ – СТЕФАН ЛАКИЋ ОД ОВЕ СЕЗОНЕ У АБА ЛИГИ

Ових дана у Вишеграду је на одмору, али и сваки дан на тренингу у спортској дворани, један од успјешнијих вишеградских кошаркаша Стефан Лакић који је своју спортску каријеру као десетогодишњак започео у КК “Варда”.

Лакић је искористио паузу у кошаркашким првенствима да би потписао ексклузивни уговор са ФМП-ом из Беогарада који се такмичи и у АБА лиги.

” Пресрећан сам што ћу играти у једној од најпознатијих кошаркашких лига Европе, и даћу све од себе да покажем све оно што сам до сада научио у кошарци. Можда ће и боравак у овом клубу, али и учешће на такмичењима бити још једна одскочна даска за моје даље напредовање у овом спорту”, рекао је Лакић.

Овај млади кошаркаш подсјећа да је завршио факултет САД гдје је четири године играо у универзитетском тиму ” Самфорд “. Тренери су му били некадашњи познати играчи НБА лиге.

” Након повратка из Америке, облачио сам дресове “Леотара” из Требиња и “Младости” из Мркоњић Града кад су ме запазили многи тренери”, додаје Лакић.

Вишеградски спортиста је прије одласка у Америку играо и за младу кошаркашку  репрезентацију Босне и Херцеговине.

Стефана красе многе одлике правог спортисте а на кошаркашком терену може играти на више позиција.

” Играм на позицији крила, односно, тројка, али могу да покривам и позиције крилног центра, односно, четворке. Моја специфична игра је на атлетику, на брзину, скок и шут а у кошарци је веома битна и спретност”, објашњава Лакић.

Лакић се врло радо сјећа свјоих почетака и првих кошаркашких корака у “Варди” и тренера Бојића, Баранца, Јелесијевића и Видачића.

Каже да су му они отворили врата у свијет спорта и да све то не би постигао без подршке родитеља.

М. СИМАНИЋ

You may also like...