ХЛАДЊАЧА „АЛЕКС“ ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА ОТКУП МАЛИНЕ

Запослени у Хладњачи „Алекс“ из Вишеграда, која је власништво Бошка Ђерића , започели су припреме за овогодишњи откуп малине.

Тако је недавно у Рудом одржан састанак са малинарима,који род малине испоручује или ће испоручивати јединој вишеградској хладњачи на коме је било говора о условима откупа и организовању овог веома важног посла.

Дружење са малинарима уприличено је данас и на Бијелом Брду гдје је Ђерић причао са произвођачима овог јагодичастог воћа.

„ Већ сад је познато да ће на тржишту владати несташица малине јер су водеће земље произвођачи испразнили  магацине и хладњаче. То значи да ће и цијена малине по килограму бити знатно већа што ће обрадовати малинаре“, каже Ђерић.

Произвођачи малине из бјелобрдског краја су се пожалили да је род овог јагодичастог воћа умањен и до 30 одсто вјероватно због лошких временских прилика, касних мразева и ненадних суша.

На састанку је истакнуто да је Хладњача „Алекс“ проширила капацитете и да ће ове године моћи да заледи и прими још већу количну малине.

Слично дружење са малинарима који род предају вишеградској хладњачи биће уприличено у недељу 14.јуна ове године.

Р. ТАСИЋ

You may also like...