У СУБОТУ У ПОРТИ ЦРКВЕ БРВНАРЕ У СЕЛУ БИЈЕЛА БИЋЕ ПРОМОВИСАНА КЊИГА „ТАМО ГДЈЕ ЈЕ ДУША“ АУТОРА РАДОЈA ТАСИЋА

ВИШЕГРАД – У суботу 5. јуна ове године у порти цркве брвнаре у селу Бијела промовисаће се нова књига новинара и књижевника из Вишеграда Радоје Тасића под називом „Тамо гдје је душа“.

Промоција почиње у 16 часова под настрешицома у порти ове светиње у Тасићима.

Ријеч је о књизи у којој је штампано 50 репортажа објављених на БН телевизији, СРНИ, „Гласу Српске“ и другим медијима у Републици Српској и Србији.

„Сви ликови у репортажама су постојали или живе, догађаји су стварни са обиљем занимљивих података о необичним дешавањима и судбинама људи тако да приче имају и документарни карактер што их чини још вриједнијим, „ рекао је аутор књиге Радоје Тасић.

Рецезент ове, треће по реду Тасићеве књиге, писац и новинар Тихомир Несторовић је написао да се у овом дјелу налази читава, скоро непрегледна галерија ликова, који чини се, понекад љепше приповиједају од самог писца.

„У овој репортажници још су и они који су, вођени неком невидљивом, можда Тарабићевом руком, дошли као на ходочашће , у Тасићев „бијели свијет“ да у њему буду неко вријеме, а ријетки и одабрани да остану за стално…“ додао је Несторовић.

Са промоције књиге у Бања Луци

Прву промоцију Тасићева књига је доживјела у Музеју Републике Српске у Бања Луци.

Аутор позива љубитеље књижевне ријечи да присуствују представљању књиге „Тамо гдје је душа“ .

В.В.

You may also like...