ИЛИЋ ЗА “ВИШЕГРАДСКЕ ВИЈЕСТИ” : ПОЗИВ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ МИ ЈЕ ЈОШ ВЕЋИ ПОДСТРЕК ЗА ДАЉЕ АФИРМИСАЊЕ

Бањалука – Тачно прије 16 дана је окончана 20. по реду сезона у историји АБА лиге у кошараци, а Игокеа из Александровца, направила је одличан резултат, пласиравши се у плеј-оф као четврти тим у регуларном дијелу овог такмичења. Тамо су Александровчани поражени од београдске Црвене звезде укупним резултатом 2:1. Као круна, њихов стратег Драган Бајић проглашен је за најбољег тренера 2020/21 сезоне.

“Игоси” су поред овога свој квалитет показали и у ФИБА Лиги шампиона када су обезбиједили пласман у Топ 16.


Један од константних кошаркаша у редовима Игокее је био репрезентативац Србије, Вишеграђанин Далибор Илић. 


“Слободно могу да кажем да је ово најбоља сезона до сада, како за мене, тако и за клуб. С обзиром на све околности кроз које сам прошао током ове године, могу да будем задоовљан сезоном, а највише ме радују тимски успјеси. Драго ми је да сам имао прилику да будем дио ове приче и да допринесем при остваривању овако великих клупских резултата” – истакао је 21-годишњи кошаркаш за “Вишеградске вијести”.


За добре партије Илић је награђен позивом селектора Игора Кокошкова у репрезентацију Србије за припреме на Олимпијски квалификациони турнир. 


“Велика ми је част и задовољство. За мене је велика ствар само бити на списку поред свих тих имена! Драго ми је што ћу имати прилику да будем окружен тим људима! Ово ми је још већи подсрек за даље афирмисање, као доказ да ништа не пролази незапажено” – рекао је Илић.


Пред почетак припрема са репрезнтацијом које почињу данас, Далибор Илић је искористио прилику да краћи одмор проведе у Вишеграду са својом породицом.

“Пријао ми је одмор и увијек ће ми пријати, ма колико то дана било. Покушавам да искористим сваки тренутак како бих напунио батерије у родном граду, како у току сезоне, тако и за вријеме паузе. Искрен да будем, не долазим претјерано у Вишеград иако бих волио да ми обавезе дозвољавају више. За вријеме сезоне, у току године, то не буде више од два пута по дан и по, док за вријеме паузе проведем неких десет дана” – изјавио је он.


Када су планови у питању, Далибор Илић каже како га очекују припреме за Олимпијски квалификациони турнир као и НБА комбајн који се одржава непосредно прије НБА драфта.

М. Т.

Фото: Драгана Стјепановић/АБА лига

You may also like...