ПРОМОВИСАНА КЊИГА МИХАЈЛА ОРЛОВИЋА „НИЧИЈА КУЋА

ВИШЕГРАД – На броду породице Симић јуче је у Вишеграду промовисана књига писца, публицисте и новинара Михајла Орловића из Бања Луке под називом “Ничија кућа”.

Представљање најновије књиге, од 24 које је досад објавио, обављено је док се брод кретао испод лукова Ћуприје на Дрини и низводно поредкомплекса  Андрићграда до Саса.

Орловић је новинарима рекао да је ово прва промоција његовог новог романа и да је задовољан атмосфером на броду и необичном мјесту на коме је говорио о његовом садржају.

„Ријеч је о четворочланој продици која се послије избјеглиштава нашла у незавидној ситуацији без крова над главом и игдје ичега. Јунаци „Ничије куће“ том стању се супростављају јединим што им је остало а то је свакодневно трпљење и нада која их никад није  издала, „ рекао је Орловић на промоцији.

Писац из Бања Луке говорио и о оном по чему је постао и познат широкој телевизијској публици а то су репортаже и записи.

Годинама је на оригиналан начин снимао серијал емисија на терену под називом „Сто људи сто ћуди“, „У орловом гнијезду“ и „Огњишта“.

О његовом вишедеценијском књижевном и новинарском раду говорио је новинар и писац Радоје Тасић из Вишеграда.

Орловић је аутор  многих докуменатарних филмова, телевизијских репортажа  за које је добио и награду „Сребрни пастир“ „Златна буклија „ и друге.

Његова дјела су превођена на више свјетских језика.

В. В.

You may also like...