ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ НОВЦА ЗА ДОВОЂЕЊЕ СТРУЈЕ ДО ЦРКВЕ НА ЦРКВИНАМА

РОГАТИЦА – Удружење грађана за његовање српске историје и културе „Црквине“ из Рогатице организовало је акцију прикупљања новчаних средстава  за довођење електричне енергије до новоизграђене цркве у мјесту Црквине на Борикама.

Иако је прошло десет година од како је храм, посвећен Рођењу Светог Јована Крститеља освјештан још није електифициран а да би се то постигло потребна су значајна финансијска средства.

Удруженје „Црквине“, које окупља углавном омладину, вјерује да ће уз помоћ доброх људи, вјерника  и хуманитараца сијалице ускоро засијати и у проти ове светиње смјештене у густој срмчевој шуми.

“ Обратили смо се Црквеном одбору на Борикама који је подржао нашу идеју. Потребно је  да сакупимо око 50.000 КМ за овај пројекат. Помоћи ће нам и из Електропривреде“ из Пала  да се цифра умањи, „рекао је за портал „Вишеградске вијести“ предсједник Удружења „Црквине“ Драгомир Радовић.

Удружење „Церски марш“ из Шапца, које сарађује са удружењем „Црквине“  ће припомоћи и својим средствима у овом пројекту рекли су данас његови представници.

Овај храм изграђен у 13 вијеку, ктитор је био краљ Драгутин, има велики значај за грађане села са платоа Борика.

„ Радови на темељима храма започети су 2007. а освјештан је 2015. године. Пројекат за цркву урадио је архитекта Зоран Чаркић из Рогатице, „ рекао је свештеник Драган Јовић.

Порта храма, као код многих других светиња у селима, је излетиште за оне који живе у граду.

Организатори очекују одзив на прикупљање средстава за довођење струје до цркве од вјерника, хуманитараца и институција Рогатице и републичких органа.

Жиро- рачун за помоћ у довођењу струје до храма на Црквинама

НЛБ Развојна банка 562-00180254088-39

Назнака „Струја за Црквине“

Р. ТАСИЋ

You may also like...