ЋЕЋЕЗЕВОЈ САКУПЉЕНО 110.000 КМ ЗА ТРАНСПЛАТАЦИЈУ БУБРЕГА


ВИШЕГРАД – Доскора у живот разочарана, обесхрабрена и без наде за оздрављење и бољу будућност Милијана Ћећез из Вишеграда , тешки болесник, чији су бубрези отказали све функције, ових дана весело корача градом  са вјером да ће њеним мукама ускоро доћи крај.

Захваљујућу онима који имају и желе да помогну другима  у невољи Милијани је у хуманитарној акцији сакупљено скоро незамисливих 110.000 КМ  колико је потребно за трансплатацију бубрега.

Милијана Ћећез

„Срећна сам што су ми добри људи у тако кратком року искупили толико новца колико је потребно за операцију у Тулону у Француској. Имам осјећај да сам већ оперисана и да могу нормално да наставим живот“, каже Милијана.

Почетак акције  прикупљања помоћи  иницирао  је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, да би, захваљујући медијској подршци она са локалног стигла и на свјетски ниво.

„ Помогла ми је БН телевизија која је урадила о мени прилог у Вишеграду а њихов дописник је о акцији извјештавао и из Чикага и баш су се ангажовали  на томе да акција успије. Највише новца сакупљено је у иностранству у Аустралији и Америци, конкретно у Сиднеју, Мелбурну, Чикагу, Лас Вегасу а посебно истичем моје Коњичане који су расељени по свијету, „ додаје Ћећезева.

Она се захвалила свим који су јој помогли.

Акција прикупљања помоћи званично траје  до краја овог мјесеца  а сав новац није још уплаћен на рачун. Али и сама Милијана се показала као велики хуманитарац.

„У Требињу ће ускоро бити хуманитарно вече прикупљања средстава за мене и још једну болесну дјевојчицу, требало је да пола прикупљеног иде мени а други дио  њој за операције, али одричем се свог дијела јер мени више не треба, „ вели Милијана.

Ђеђезева годину дана три пута седмично иде на дијализу у Клинички центар у Фочи.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!