ЉИЉАНА АНДРИЋ `ШТА ЋУ КАД САМ ДЕТЕ ЛЕТА`


Из штампе је недавно изашла прва књига младе пјесникиње Љиљане Андрић из Мачката код Ужица. Љиљана је рођена у Вишеграду, завршила Учитељски факултет у Ужицу . Члан је редакције часописа `Чувари равнице`, и уредник еколошког елекронског часописа чајетинске општине `Чувари Златибора`. Пјесме су јој објављиване  у многим књижевним листовима  а учесница је неколико књижевних манифестација.

Нова књига за дјецу 

За књигу пјесама за дјецу `Шта ћу кад сам дете лета` књижевна критика има само ријечи хвале. Књижевник Велимир Ралевић пише ` да су њене пјесме раздрагане, полетне, пуне живота, опрољећене, зааприљене, засептембарене, искрене и заискрене.`

Др Драшко Дошљак је написао да `кроз Љиљанине стихове лагано корача љубав према природи, традицији, својим најближим. Заокружује Љиљана оне теме без којих се у дјечијем узрасту не могу ширити видици. Њена порука `Лепо је кад је свуд лепо`је пјесникињин поглед на свијет који желе да усвоје и дјеца`.

Љиљана Андрић, пјесник 

И Власта Н Ценић се придружује мисли `Кад се објави књига небо над Србијом постаје плавље`.

`Сад су и Љиљанине пјесме између корица  и спремне да се нађу у рукама ђака, просвјетних радника и одраслих читалаца. Свако ће наћи своју пјесму. Свима је потребна. И малишанима и онима који су напустили ливаде дјетињства`, написао је Ценић.

Ускоро ће збирка пјесама Љиљане Андрић бити представљена и вишеградској читалачкој публици.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!