ЈАНКИЦА САМОУКОВИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК РЕГИОНАЛНОГ УДРУЖЕЊА ЛОГОРАША


Вишеград – Дужност предсједника Регионалног удружења логораша Вишеград, у наредне четири године, обављаће Јанкица Самоуковић. На 4. Изборној скупштини удружења за потпредсједника је изабран Славко Хелета, а за секретара Драгиша Андрић, досадашњи предсједник који ће и даље бити делегат у Предсједништву Савеза логораша Вишеград.

Логораши 

Поред њих у Управни одбор изабрани су и Боро Ванавац и Момчило Говедарица, који ће и у наредном  периоду обављати дужност предсједника Скупштине овог удружења, које окупља око 160 чланова, логораша у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Удружење дјелује на подручју Вишеграда, Рудог, Новог Горажда, Чајнича, Фоче и Калиновика.

Изабран је и Надзорни одбор од три члана, а предсједник је Мирјана Топаловић.

У опширном извјештају о раду Драгиша Андрић је набројао разноврсне активности које су успјешно проведене, уз напомену да и даље остаје стална обавеза за доношење Закона о жртвама ратне тортуре, којим би се дефинисала права и обавезе логораша Републике Српске, међу којима већи број нема регулисану стамбену и финансијску егзистенцију.

Скупштина удружења логораша 

Јанкица Самоуковић је најавио додатне активности на заштити права бивших логораша и нагласио да је неопходна реформа Савеза логораша Републике Српске који треба, уз нове кадрове, далеко више водити бригу о чланству од дневне политике.

Организацију Изборне скупштине финансијски је помогла општина Вишеград, уз чију подршку удружење од 2005. године има просторије и сталног техничког секретара.

 

Славко Хелета

Прочитајте и...

error: Content is protected !!