ЧЕТИРИ ГОДИНЕ БОРБЕ ЗА 120 КМ ГОДИШЊЕ


ВИШЕГРАД – Демобилисани борац ВРС из Вишеграда, Славко Лалић, рекао је данас, након обиљежавања крсне славе борачке организације  РС да је ово и свечан и тужан дан јер се подсјећамо на оне који су пали стварајући Српску али и ствараоце који живе биједно и на ивици егзистенције.

”   Јадна је она држава и они који тренутно њом управљају кад су дозволила да борци годишње, у виду борачког додатка, добијају само 120 конвертибилних марака а ти исти јунаци који су омогућили да садашњи функционери удобно сједе у својим фотељама и примају накнаде за више функција и дужности које обављају, ” додао је Лалић.

Предсједник борачке организације Вишеград Милисав Васић истакао је да су борци створили Републику Српску и да су институције дужне да се брину о њима и породицама погинулих бораца.

” Породице погинулих бораца су дјелимично стамбено и материјално збринуте, међутим демобилисани борци су, углавном, без сталног посла те би републичке институције требале да се озбиљније позабаве овим питањем и ријеше га у што скорије вријеме,” нагласио је Васић.

Обиљежавању крсне славе присуствовали су броји гости, међу којима су били и представници Савеза резервних војних старјешина из Смедерева и Удружења ветерана из Ужица.

Свечаности су почеле светом литургијом у храму на Мегдану и парастосом изгинулим српским борцима и руским добровољцима.

Делегације општинске борачке организације, општине Вишеград, породица погинулих бораца и Општинског одбора СДС положили су цвијеће испред Споменика браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца.

Прије тога свештеници Средоје Андрић и Саво Трифковић одржали су кратак помен погинулим припадницима ВРС.

 

Р.ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!