ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ И ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ АРСИЋ


РУДО – Након прилога на БН телевизији о четворочланој породици Арсић из Рудог чија су мјесечна примања 225 КМ јавили су се многи добро људи који су понудили или упутили своју помоћ.

Мајка троје малољетне дјеце Славица Арсић каже да су уследили позиви из скоро свих градова Републике Српске, БиХ и Србије али и из Америке, Аустралије, Канаде и неких европских земаља а хуманитарци су је питали шта јој је најпотребније.

Хуманитарни концерт

` Живот ми се преко ноћи преокренуо тако да сад са више наде гледам у будућност моје дјеце и своју личну`, рекла је Славица репортеру БН телевизије.

Акцији се  придружио , синоћ,  и Центар за културу у Рудом који организовао хуманитарни концерт за помоћ овој породици.

`На концерту је учествовало око 30 музичара и пјевача из Рудог, Прибоја, Пљеваља и Вишеграда. Одзив грађана је фантастичан а сав приход од продаје улазница биће уплаћен на рачун Арсића`, рекао је директор Центра Илија Лучић.

Са концерта 

Пјевачица Снежана Маринковић из Рудог каже да се одмах пријавила да пјева за Арсиће чим је видјела  потресну причу о њиховом животу на телевизији.

Сличног је мишљења и њена колегиница Зорица Буква  као и популарни пјевач Радослав Којадиновић који посебно истиче одзив грађана Рудог и околних градова на хуманитарни концерт.

Интерпретатор народних пјесма Слађан Иконић из Прибоја и музичар Слободан Гацић из Вишеграда кажу да не пропуштају овакву врсту концерата а посебно кад треба помоћи малој дјеци.

Презадовољна је и  кћерка Јована, ученица четвртог разреда основне школе,  која је тако потресно говорила у телевизијском прилогу осеби, својој  млађој сестри, брату и мајци.

Арсићи са својим суграђанима 

`Добили смо поклоне у одјећи, пакете хране и срећна сам да ћемо сво четворо нормално живјети,` рекла је дјевочица и додала да јој је тешко било да присуствује концерту и види толико људи који су дошли да има помогну.

Прије годину дана изненада  је умро муж Славице Арсић и она је остала са троје дјеце и  веома скромним издржавањем.

Нема  ријешен стамбени проблем а живи у кући своје родице и не плаћа кирију.

Рачун за помоћ код НЛБ 562-00681369446-26

Девизни рачун

IBAN BA395620068112965644

SWIFT BIC RAZBBA22

NLB Razvojna banka  , Banja luka

Телефон : 065-635-805 /Славица Арсић/

 

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!