ХУМАНИТАРАЦ ИЗ БЕОГРАДА ПОНОВО У МИСИЈИ ДОБРОЧИНСТВА У ВИШЕГРАДУ


ВИШЕГРАДВојкана Крстића, хуманитарца, дневни лист `Блиц РС` прогласио је херојем Београда за 2017 .годину истичући у  образложењу  његове заслуге за хуманитарни рад и несебично доброчинство .

Према писању овог листа овај млади пословни човјек у општини Вождовац, гдје живи сваком рођеном дјетету дарује по стотину евра и пакет са пеленама и првим потрепштинама за бебе.

Он је, чим је сазнао да су слупана стакла на цркви у Илијашу лично отишао са мајстором и устаклио  врата и прозоре.

Набавио је, пише у овом листу, и возило којим је чистио путеве и до најудаљенијих села у вишеградској општини кад је пао велики снијег.

Крстић са дјецом из породице Мићевића

`Блиц` наводи и његове хуманитарне активности у вишеградској општини као и у још неким општинама у Србији.

Крстић је пред велике православне празнике наставио своју, како вели, општељудску мисију у Вишеграду.

Вишеграђани су препознали данас Крстића кад је пуна колица гурао из самопослуе  са намирницама и слаткишима и пунио  њима свој аутомобил.

Са једним од дјеце у наручју 

Пут га је водио до Жељка Мићевића из насеља Душче који има поторо дјеце.

`Статистике говоре да у  Републици  Српској  и Србији  већину  становништв чини старачка популација . Зато је Жељко велики човјек од кога треба учити јер има петоро наследника. Кад би сви домаћини имали бар упола дјеце као он бијела куга би се затрла на овим просторима, ` каже Крстић.

Према његовим ријечима дошао је да обрадује ову породицу поклонима јер се Мићевић није предао, бори се , ради најтеже послове у шуми да би прехранио своју дјецу.

` Имам мало више него што ми треба и то моје више желим да подјелим с неким коме то треба а Жељко је тај кога  сам желио да увјерим да неко и у овим празничним данима мисли на њега и његову породицу  `, додаје Крстић.

Љубиша Дражић из истог насеља има двоје дјеце од којих  је једно болесно а домаћинова  мајка  је привезана за кревет.

` У мојој кући не ради нико, ни ја ни супруга. Радио сам мало али кад је мајка поломила кукове морао сам напустити посао и наћи се уз њу.  Једина сигурана материјална примања су новац који добијемо од социјалног на име мог  болесног  сина, ` испричао је Дражић.

Хуманитарац код породице  Дражић

Крстић каже да га је погодило то што Дражић и његова супруга имају болесно дијете и што практично живи од 90 КМ које добија као помоћ за дјечака.

Хуманитарац из Београда је прије новогодишњих празника издвојио новац и купио пакете са храном и лично их уручио  за 250 вишеградских  породица тешког материјалног стања.

Са Деда Мразом је обишао и имућније породице који имају дјецу али живе у удаљеним селима од града  и донио им новогодишњу радост у виду пакета.

` И ми који имамо, то није само наше, то нам је од Бога дато па зато позивам људе који имају да изађу у сусрет и дају онима који скоро ништа немају и којима је то преко потребно`, закључио је Крстић.

Војканова мајка је из села Вардишта код Вишеграда гдје је он обновио старе грађевине и изградио нове веће и функционалније.

Жао му је каже да село пропада, да нестају његови становници и зато нуди млађим брачним паровима, који би жељели да живе у Вардишту да сагради кућу, додјели ми комад земљишта и за почетак дарује  500 еура.

Размишља и о отварању мањег погона у овом селу како би и на тај начин у њему здражао људе, посебно омладину.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!