ФОТО-ТУРА `ВИКИ ЖЕНА`


ВИШЕГРАД– Пројекат `Викимедије` Републике Српске `Вики жене` у Вишеграду се проводи крају.

Учеснице у овом пројекту, 15 жена и дјевојака, искористиле су  данас лијепо вријеме да организују фото-туру у којој су фото-апаратима овјековјечене знаменитости Вишеграда а предност у овом подухвату је дата оним мање познатим.

Учеснице фото -туре 

Ученица Николина Лозо каже да је овај пројекат веома значајан за  локалну заједницу  као и све жене у Републици Српској  које су за разлику од мушкараца мање укључене у друштвени живот.

` Сви знају за Ћуприју на Дрини али смо ми снимали и јеврејско гробље на Околиштима, католичко као и муслиманско гробље на Првом друму и друге објекте и старине , ` додаје Лозо.

За Јелену Сарић је фото-тура веома добар потез организатора Бојане Подгорице.

`Са нама су били и чалнови Фото клуба`Вишеград` познати фотографи који су допунили наше знање о фотографисању, односу свјетла и сјене, експозицији, кадрирадњу и другим тајнама добре фотографије`, рекла је Сарићева.

Јелена Сарић

Предсједник  `Википедије РС` Бојана Подгорица  каже да и ове фотографије доприносе промоцији културних знаменитсти  и других добара Вишеграда .

`Прикупљене фотографије ће бити објављене на `Викимедијиној` остави и служиће за илустровање свих пројекта `Википедије`, истакла је Подгорица.

Након седам дана обуке  најбољи учесници радионице `Вики жене` , које су савладале знања и технике руковања алатима у уређивању страница  `Викимедије` биће награђени на посебној свечаности.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!