ФОРМИРАН ОДБОР ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ПРВИХ „СУСРЕТА БРАТСКИХ ОПШТИНА“


ВИШЕГРАД – На првом  састанку  иницијативног одбора за прирему  „Сусрета братских општина“ договорено је да се прва манифестација одржи у Вишеграду крајем септембра ове године а у њој ће учествовати представници општина Вршца, Обреновца, Лазаревца и града домаћина.

На сусретима ће учествовати одабрани ученици трећег и четвртог разреда  средње школе, затим спортске екипе ученика за мали ногомет и кошарку као и културно-умјетничка друштва из Вишеграду братских градова.ODBOR SUSRETA OPSTINA

Манифестација ће трајати три дана и у оквиру ње ће се одржати и велики заједнички концерт на коме ће се читати и бити награђени литерарни радови на тему „ Андрић и Вишеград“.

Планирано је одржавање спортских сусрета и посјете занимљивим туристичким дестинацијама општине .

Иницијативу за ову манифестацију дао је начелник општине Вишеград Славиша Мишковић.

У иницијативном и организационом одбору су замјеник начелника општине Милан, Николић, начелник одјељења за општу управу  Неђо Савић, затим предсједник КУД „Краљ Петар Први“ Чедо Гузина, новинар Радоје Тасић и директор Средње школе „Иво Андрић“ Ђорђе Мршевић.

Одбор чине и предсједник Туристичке организације Оливера Тодоровић, директор ОШ „Вук Караџић“ Момир Радојичић, као и замјеник предсједника СО Мишко Росић и директор Обданишта „Невен“ Данка Митровић.

Предсједник одбора Првих „Сусрета братских општина“ је Милан Николић а његов замјеник Неђо Савић.

Прве манифестацију ове врсте  организаује општина Вишеград а све наредне ће организовти Туристичка организација Вишеград.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!