У СРИЈЕДУ ПРОМОЦИЈЕ ДВИЈЕ КЊИГЕ О ДРАГИШИ НЕДОВИЋУ


ВИШЕГРАД – У Дому културе у сриједу у 18 часова биће промовисане књиге  Драгана Батавељића „ Тако је живео и стварао Драгиша Недовић“ и „Пјесмарица бр 1 , најљепше пјесме  Драгише Недовића“.

Прва књига изашла је из штампе  2015.године  а друга  на стогодишњицу  рођења  и 50 година од смрти текстописца и кантаутора из Крагујевца.

Kњиге које ће бити представљене Вишеграђанима 

Библиотекар Стојка Мијатовић каже да ће то битии поетско-музичко вече у коме ће се читати текстови Недовићевих пјесама а група „Весели Ужичани“ ће неке од њих и отпјевати.

„Биће то једно необично и забавно вече“, рекла је кратко Мијатовићева.

Недовић је опијен љубаву према Вишеграђанки Кики  написао пјесму за сва времена и генерације „У лијепом старом граду Вишеграду“  која је  постала незванична химна града на Дрини и Рзаву .

Хроничари тврде да је он аутор и композитор око хљаду пјесама од којих су неке „Прођох Босном кроз градове“, „Стани, стани Ибар водо“, „Текла река Лепеница“, „На Морави воденица стара“ , „Ајд идемо Радо“ и других   и што је занимиво  око стотину далматинских пјесама.

Друштво убитеља писане рријечи „Мост“ из Вишеграда покренуло је недавно иницијативу да се на Бикавцу, код хладњака, открије спомен- плоча као успомена на  човјека који је двјема пјесмама  прославио Вишеград.

Књижевно вече на коме ће говорити аутор књига организоваће Народна библиотека „Иво Андрић“, Дом културе и СКПД „Просвјета“.

Р. ТАСИЋ   

Прочитајте и...

error: Content is protected !!