У СВИМ ХРАМОВИМА БИЋЕ СЛУЖЕНЕ ВАСКРШЊЕ ЛИТУРГИЈЕ


ВИШЕГРАД – На подручју општине Вишеград у свим храмовима биће служене васкршње литургије, рекао је Срни свештеник Александар Топаловић.
Васкршња литургија у манастирима Успенија Пресвете Богородице у Добруну, Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци и Вазнесења Господњег у Вардишту почеће 1. маја, на Васкрс у 6.00 часова.
crkva-visegrad
У Храму Пресвете Богородице на Мегдану и у Храму Светог Саве на Горњој Лијесци света литургија почеће на Васкрс у 5.00 часова, у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду биће служена у поноћ, а у храму Свете Тројице у Блацама у 6.00 часова на Васкрс.

У Храму зачећа Светог Јована у Вишеградској бањи литургија ће бити служена другог дана Васкрса у 10.00 часова.

Васкршње туцијаде биће одржане у Храму зачећа Светог Јована у Вишеградској бањи у понедјељак, 2. маја у 11.00 часова, а биће изабрано најљепше украшено и најтврђе јаје.

Храм Светог цара Лазара у Андрићграду на Васкрс, са почетком у 18.00 часова припремио је пригодан програм у којем ће учествовати дјечији хор “Сунце” из Вишеграда, а након тога биће одржано такмичење за избор најљепшег и најтврђег јајета.

Васкршња туцијада биће одржана на Васкрс и код цркве брвнаре у селу Бијела.

Другог дана Васкрса, у Манастиру Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци биће одржана 10. васкршња туцијада са почетком у 10.00 часова.

СРНА

Прочитајте и...

error: Content is protected !!