У ПЛАНУ ЈЕ РАЗВОЈ И РОНИЛАЧКОГ ТУРИЗМА


ВИШЕГРАД – Постојећи Закон о спорту је лош не само за рониоце него и за све људе који се баве спортом и спортским активностима, рекао је данас предсједник Ронилачког савеза Републике Српске Игор Гајић на годишњој скупштини ове асоцијације грађана у Вишеграду.

„Ми имамо тенденцију да развијамо и ронилачки туризам, хоћемо да живимо од роњења и да се тим  бавимо али да би то постигли морамо прво да имамо неке предуслове, „ рекао је Гајић и додао да  је горуће питање за Ронилачки савез Републике Српске да још увијек не можемо добити рјешење Министарства за породицу омладину и спорт јер је један савез раније већ уписан.

На скупштини су били делегати из Ронилачких клубова “Наутилус“, „Пантери“ и Удружења подводних активности, сви из Бијељине затим „Калипса“ из Градишке, „Пелагоса“ и „Делфина“ из Бања Луке као и недавно основаног ронилачког клуба „Вишеград“ из Вишеграда.

Предсједник овог клуба, сертификовани ронилачки инструктор Небојша Ковач каже да је њихов план да у овој години обезбједе већу количину опреме, која је веома скупа, са којом би могли да обучимо младе људе да се баве рекреативним и спасилачким роњењем.

„Циљ нам је да што више омладинаца и омладински обучимо кроз разне курсеве и специјалности које ћемо организовати током године да бисмо имали квалитетан спасилачли тим у Виешграду а који би дјеловао и на регионалном нивоу“, истакао је Ковач.

Вишеград располаже са изузетно великим воденим ресурсима у акумулационим језерима  ХЕ „Бајина Башта“ и ХЕ „Вишеград“ па је потреба за ронилачким клубом одавно постојала.

Досад су у случају несрећа и других ативности везаних за Дрину ангажовани рониоци из Бања Луке или других градова.

Р.ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!