У ОБДАНИШТУ ИЗВЕДЕН ПОЗОРИШНИ КОМАД “СТАРА ТАЈНА”


ВИШЕГРАД – Позоришном представном “Стара тајна” коју је у Обданишту “Невен” у Вишеграду извео ансамбл ДИС позоришта младих из Бања Луке и званично је  почео овогодишњи   Фестивал “Вишеград фест инспајер форум”  који ће трајати до 23 маја ове године.DIS 2

Малишани из обданишта су уживали у геговима младих глумаца уживљавајући се у представу, смијући с,е а сваки гест на импровизованој позорници су пропратили аплаузом.

“ Дјецу овог узраста већ треба навикавати на културне догађаје јер ће они, као и ова позоришна представа бити дубоко урезани у њихову свијест, што ће многе подстаћи да , кад одрасту, буду посленици културе, “рекла је директор Обданишта “Невен” Данка Митровић.

Режисер представе Новица Богдановић каже да се у продстави прилагођеној дјеци из обданишта говори о побједи добра над злом у њој се појављују виле и друга натприродна и стварна бића.

“ Ово је савремена бајка која ће умногоме помоћи малишанима да постану вјерни читаоци ове врсте књижевног и народног стваралаштва, “додао је Богдановић.DIS 1

Глумица Тања Ђурђекановић објашњава да треба имати снаге и упорности да се актер на сцени приближи малишанима јер они добро осјећају кад треба аплаудирати или ћутати.

На овој манифестацији у Вишеграду  учествовују млади позоришни ентузијасти из Бањалуке, Витеза, Новог Града, Теслића, Сарајева, Котор Вароши, Горажда, Мостара и Вишеграда.

Организатор фестивала је Српско просвјетно културно друштво “Просвјета” из Вишеграда.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!