ТОРТА ЗА ДЕСИМИРОВ СТОТИ РОЂЕНДАН


ВИШЕГРАДДесмир Шимшић из Добруна ушао је у стоту годину живота.

Хуманитарац Војкан Крстић из Београда потрудио се да му уљепша рођендан .

Донио му је торту која симболизује његов посао у Фабрици боја и лакова „Терпентин“ у Добруну гдје је највећи дио радног времена  стругао пањеве са још једним радником ручном тестером кладаром припремајући комаде луча за дробилицу.

Рођенданска торта

Торта је у облику пања од бора са тестером кладаром на њему, забоденом сјекиром и дрвеним клином и бројем 100.

Из пања расте печурка лисичарка.

Торта је дјело Сање Стојановић из Вишеграда .

Десимир се изненадио поклону и захвалио се дародаваоцу и екипи БН телевизије која је била суорганизатор догађаја и о томе снимила прилог.

Рођенданско славље

Он је рекао да га је свашта у животу „стрефљавало“, да је био више од четири године у заробљеништву у Њемачкој, направио за живота кућу на родном Стоцу и Добруну и да је задовољан својим потомством.

Умјереност у свему , јелу и раду, само чашица ракије ујутро , без цигара  и непреспаваних ноћи и све без журбе и сркелта,  то је рецепт за дуг живот,“ савјетује Шимшић.

Резање торте

Стогодишњак још увијек сваки дан шета око куће, памћење га добро служи и нема никаквих медицинских терапија.

„Кад се разболи одведемо га љекару који се зачуди да му је и притисак нормалан, шећер у нормали, организам још здрав па му умјесто лијекова само дају витамине за јачање, „ кажу његови укућани.

Војкан Крстић каже да је срећан што је видио и обрадовао стогодишњака из Добруна поклоном.

Торта пуна симбола 

„Задивљујућа је његова енергија а сазнао сам да још цијепа потпалу за шпорет и слаже дрва. Цијеним људе који цијели живот раде и живе од свог рада. Уважавам и његову поруку младима да буду умјерени у свему, да се окану пушења и других порока. Његови најмилији кажу да је увијек па и сада јео само здраву хрануи обавезно уз сваки оброк пио чај од љековитих трава, „ рекао је Крстић.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!