ТЕМПАРАТУРУ `СКИДАТИ` И НАРОДНИМ ЛИЈЕКОВИМА


ВИШЕГРАД  – Одраслим члановима Удружења  особа са потешкоћама у развоју `Мој пријатељ` педијатар Славица Лончаревић  је говорећи о повишеној темпаратури код дјеце истакла да, понекад, при њеној појави, треба прибјегавати и традиционалној народној медицини.

`Не треба одмах посезати да се иде љекару, већ треба почети терапију са неким природним лијековима  односно методама које су приступачне  сваком родитељу . Могуће  је скидати темпаратуру  туширањем и стављање кромпира у чарапице на ноге дјетета`, додала је Лончаревићева.

Са предавања 

Она је поручила  да уколико се овим методама не снизи темпаратура треба потражити савјет љекара.

`Љекар ће, зависно од стања у коме се организам налази, прописати лијекове а најчешће за дјечији узраст парацетамол који је један од најнетоксичнијих медикамената, ` рекла је Лончаревићева

Предсједник уружења Драгана Антић је објаснила  да  је ово само једна од активности оних  окупљених око њега а са едкукацијом одраслих чланова наставиће се  и убудуће.

`Планирамо да нам следеће предавање буде из домена физијатрије  јер имамо неколико корисника којима је она потребна  а позваћемо и остале љекаре из Дома здравља Вишеград да се друже са нашим члановима`, рекла је Антићева.

Удружење `Мој пријатељ`, које окупља око 20 особа ометених у развоју, добило је од општине недавно  просторије за рад  гдје се одржавају састанци и предавања као и креативне радионице.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!