СТЕФАН ЛАКИЋ : ИГРАМ У АМЕРИЦИ А МИСЛИМ НА “ВАРДУ” И ВИШЕГРАД


Млади репрезентативац Босне и Херцеговине Стефан Лакић те бивши кошаркаш Варде, од прошле године налази у Америци на школовању гдје наступа за Odessa College.
Млади Змај у разговору за Бхбаскет говорио о томе како се снашао у САД-у, те о матичном клубу Варди.stefan-lakic
“Прије свега, одлуку да долазим овамо само донио у веома кратком временском року и мислим да је та одлука била права за мене. Доћи у Америку, отићи далеко од куће, студирати и играти у Америци је велика ствар. Потписао сам за Odessa College, који је иначе јуниор цоллеге. Конференција у којој играм захвата западни Тексас и најјача је лига Америке за овај ниво. Екипа у којој ја играм заузима прво мјесто у конференцији и надамо се проласку на национално првенство, по могућности и да освојимо првенство Америке”, каже Лакић и наставља:
“Све у свему, задовољан сам условима, као и мојим залагањем у школи. Нисам баш задовољан минутажом коју добијам, али вјерујем да је то због тога што ми је прва година играња у Америци. Кошарка је овдје много бржа и јача и треба времена да бих се навикао. Свима бих препоручио да крену да студирају и играју у Америку. Услови су фантастични, школа и спорт су обједињени и ствара се огромно животно искуство”.
Наш млади кошаркаш о наступима свог матичног клуба “Варде је рекао да је волио да је био у могућности помоћи клубу својим играма.
“Што се тиче мог матичног клуба КК ”Варда-ХЕ”, нисам имао прилику да гледам много утакмица, па нисам у стању да коментаришем саму игру. То је клуб са великом традицијом и чињеница да су посљедњи на табели ми наравно није нимало драга. Волио бих да сам могао некако да помогнем екипи”, закључио је Лакић.
Д.Бркић

Прочитајте и...

error: Content is protected !!