СВИ МАЛИ СОКОЛАРИ ПОБЈЕДНИЦИ НА ВИТЕШКИМ ИГРАМА


ВАРДИШТЕ-  На новизграђеним спортским теренима Спасилачког центра Србије у Вардишту данас у одржане Шесте мале витешке соколске игре на којима је учествовало око 70 соколара, ученика ОШ `Вук Караџић` из Вишеград и подручног одјељења Добрун.

Штафета

Такмичари су били подијељени по водовима, са именима славних Срба, а медаље најуспјешнијима уручили су Војкан Крстић, Славко Хелета и Мирјана Александровић.

У штафети златну медаљу су освојили Никола Стојановић, Никола Топић, Лука Ђурђевић и Коста Берјан, сребрне Милош Батинић, Никола Андрић, Сергеј Вуковић и Алекса Шушњар, а бронзане Димитрије Грујић, Миљан Ставњак, Страхиња Батинић и Маша Ставњак.

`Учествујем први пут на овим играма и освојила сам треће мјесто и баш се радујем, `рекла је Маша Ставњак.

Бацање кугле 

У дисциплини бацање кугле побједио је Лука Грачанин, други је био Никола Мандић, а трећи Милош Танасковић.

` Бацио сам кулглу 5,71 метара  што је било довољно за златну медаљу , ` рекао је Лука Грачанин.

Прво мјесто у скоку у даљ освојио је Димитрије Грујић, друго Марко Мићевић, а треће Немања Топић.

Брвно

У дисциплини трчање за штафету  медаље су освојили Дуња Грачанин и Давор Јовановић, сребрне Анђела Бован и Лука Пантовић, а бронзане Никола Топић и Никола Виларет.

`Добро сам трчала као и мој друг Давор па смо се попели на побједничко постоље, ` казала је Дуња Грачанин.

У борби на брвну побједник је био Иван Благовчанин, друго мјесто је освојио Вук Радојевић, а треће Сергеј Вуковић.

Трчање у џаку 

У потезању конопа најуспјешнија је била екипа вода `Никола Тесла, испред водова Новак Ђоковић` и `Алекса Шантић.`

Одржано је ревијално надметање најмлађих парова у ношењу лопте, а међу старијим соколашима побједник у дисциплини згибови био је Александар Спасојевић из Рудог, коме је припала награда од 100 Евра.

`Пуних 15 година тренирам и ово ми је шесто такмичење у каријери. На свих шест сам заузео прво мјесто, ` казао је кратко Спасојевић.

Предсједник `Сокола` Славко Хелата се захвалио начелнику Спасилачког центра Србије Војкану Крстићу на уступљеним теренима и комплетном покровитељству над играма истичући и његову хуманост у другим приликама.

`Требало је само видјети радост на лицима малишана на играма и сви они су њихови побједници`, рекао је Хелета.

Крстић каже да се није двоумио да обезбједи средства за ова такмичења и угости малишане и њихове тренере.

Крстић са соколарима 

`Одлучио сам се да будем генерални покровитељ ових игара зато што се оне организују под скутима српске паравославне цркве . Спасилачки центар Србије подржава сваку манифестацију спортског карактера гдје се показују вјештине, снага и храброст јер такви баш морају бити члнови Центра како би у свакој прилици притекли у помоћ невољницима, ` рекао је Војкан Крстић.

Мале соколске витешке игре организовало је Српско соколско друштво `Соко` из Добруна које дјелује под окриљем манастира Добрун и Добрунска Ријека.

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!