САНИРА СЕ ПУТ И У ГОРЊИМ ТАСИЋИМА


ВИШЕГРАД  – Без пута нема опстанка старијих на селу нити повратка младих, кажу сељаци у вишеградским сеоским подручјима. Зато се сваке године санирају локалне саобраћајнице како би се олакшао живот домаћинстава. Ових дана санирају се путеви у селу Бијела.

Милисав Тасић још одржава велики дио имања, бави се узгојем поврћа, воћарством и сточарством. Обрадовао се што ће се поправити пут и до његове куће.

„Важан нам је овај пут којима је спојена Горња Бијела са Добруном, бившом жељезничком и аутобуском станицом, манастиром  и продавницом али нам је најважније што ће дјеца лакше долазити аутомобилом до куће  и што нам је лакше мотокултиватором довозити намирнице“, каже Тасић.

Његов комшија Милун Милекић објашњава да се „ са добрим путем лакше дише“ јер члановима старачких домаћинстава треба и љекар и поштар а нико неће да ломи аута сеоским вододеринама.

Бранислав Тасић рече да живи у Ужицу али му је срце у родном селу.

„ Сеоска инфраструктура је основа да се млађи људи враћају у село да би се бавили воћарством, пчеларством и малинарством. Не морају у њему да живе али могу да на својој земљи производе и додатно издржавају домаћинства“, говори Тасић.

Поред Бијеле, Станишевца, Велетова , Грања и Пољаница  путеви ће се поправљати и у Мјесним заједницама Међеђа, Прелово и Клашник.

„ Радићемо укупно на 26 путних праваца а средства за то у износу од 120.000 КМ обезбједила је општина Вишеград““, каже Новак Савић из предузећа „Оморика“ које је извођач радова.

Р. ТАСИЋ  

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!