РУЂАНКА СА МОДНЕ ПИСТЕ


РУДО – Мале средине су, обично, позорнице за чуда и велике ствари, записао је једном Иво Андрић.

У њима, као у градићу Рудо, врви од необичних људи, чудних судбина и младих талената који више приличе великим  метрополама.

Из овог града је, недавно,  једна млада и лијепа  Руђанка смјело и одлучно закорачила и на модне писте зрачећи љепотом, ставом и држањем.

Сања Чемерчић

Име јој је Сања Чемерчић, ученица је другог разреда гимназије у граду на Лиму.

Остварење великих снова почиње изненадно, спонтано и неочекивано. Тако је било и са овом дјевојком којој се, баш у њеном родном граду, изненада указала шанса да осјети топлину модне писте.

„На манифестацији, сајму домаћих производа одржана је модна ревија на којој сам први пут учествовала као манекен. Још као дијете оне су ме опчињавале  и често зам себе видјела у улози прелијепих манекенки у необичним модним артиклима, „ објашњава ова дјевојка своје прве кораке под свијетлима рефлектора и погледима из публике.

Ко је и како видио талентовану дјевојку  из Рудог не зна се. Убрзо су стигли позиви из Сарајева на модну ревију, на којој је побрала аплаузе публике и позитивне оцјене  модних креатора.  Следе позиви из Будве а недавно и из Румуније.

„Кад станем на модну писту имам осјећај да нико осим мене ту не постоји, немам трему,  једино размишам о томе како ћу оправдати повјерење креатора и на најбољи могући начин да покажем  креацију“, прича Чемерчићева.

Сања Чемерчић

Бивша манекенка Јованка Перишић наглашава Сањин природни таленат  и њено интересовање за стајлинг, кретање на писти, како каже, једном ријечју, манекенство.

У оваквој малој средини, вели Сања,  мало је грађана који нешто посебно знају о манекенству. Али, они  који познају ову дјевојку, гимназијалку, цијене да је она амбициозна а да све услове за бавење манекенством итекако испуњава.

„Већина грађана је, за хоби којим се бавим повремено, сазнала преко друштвених мрежа и портала на којима су изречене похвале и позитивна мишења.  У томе ме највише подржавају родитеи, другарице из школе и срећна сам што сам успјела, бар у почетку, у нечему новом“, с усхићењем говори млада манекенка.

Сањина школска другарица Наталија Видаковић каже да је познаје од првог разреда и да је примјетила да се издваја из своје средине .

Сања Чемерчић

„Увијек је зрачила љепотом, дражесним осмјехом и ставом, знам да много жели, има безброј амбиција које ће јој помоћи у животу да постигне оно што је замислила и оствари свој сан па и  о манекенству“, вели Видаковићева.

И  Стефана Преловић каже да је Сања добар и искрен пријатељ спреман да кпружи савјет и да подршку.

„Мислим да је сналажива и паметна  и да јој то отвара пут ка успјеху. Ако настави да се труди као досад успјеће и у манекенству“, додје Прелевићева.

Дјевојка из Рудог и у манекенству види одређену симболику и духовно задовоство.

„ Сам покрет тијела, ход, држање на писти одају утисак сигурности, одлучности и вјере у себе, а понајвише и женствености што игра једну од важних улога у звању манекена“, каже Чемерчићева.

Она објашњава да је манекенство за њу духовно задовоство, искре које обасјавају душу и дају снагу за нова прегнућа.

„ Што се тиче нових планова ипак ми је школа на првом мјесту а манекенством ћу се бавити кад ми се укаже добра прилика. Главни разлог зашто нисам потписала низ понуђених уговора што су они, углавном,  на пет година а то за мене у овом тренутку није прихватљиво“, закључује Чемерчићева.

Сања Чемерчић

Сањин разредни старјешина Драган Папоњак тврди  да је она одлична ученица, једна од најбољих у у одјељењу и генерацији .

„Изузетно је вриједна посебно а заинтересована за умјетност и књижевност. Упорна је и зна шта хоће а то су предуслови за успјех у животу“, истиче Папоњак.

Кажу да је успјех ако се из прегршти лијепих снова један оваплоти у стварност.

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!