РУДО : СВЕ НЕВОЉЕ БРАТА И СЕСТАРА ПРЕЛОВИЋ


РУДО – Кажу да невоља никад не иде сама .

Поред болести и  неимаштине и буквалне зависности за кору хљеба од хуманих људи и институција  троје Преловића, Радомира и његове двије сесте Милене и Ангелине, задесио је још један проблем.

Клизиште је покренуло  њихову стару  породичну кућу у селу Ресићима код Рудог и питање је дана кад ће се зидови обрушити  и угрозити њихове животе.

Преловићи

Директор Центра за социјални рад у Рудом Славица Сташевић каже да је кућа грађена прије више од шездесет година и сад се налази у катастрофалном стању.

` Ми у Центру смо покренули акцију на прикупљању средстава за њену санацију ,  општина Рудо је обезбједила 6.000 КМ за овај пројекат а Министарство омладине и спорта Владе РС је уплатило 1.000 КМ за ову намјену, ` додала је Сташевићева и нагласила да  то  неће бити недовољно .

Грађевински радови требало би да почну ових дана.

Сво троје Преловића је радно неспособно и тешког су здравственог стања. Све наде полажу у Центар за социјални рад и помоћ добротвора.

`Сви укућани су под сталном здравственом терапијом . Милина и Радомир су корисници туђе његе  и добијају мјесечно по  83 КМ а користе и средства социјане помоћи, ` истиче Сташевићева.

Кућа у рушевном стању

Народ каже Боже здравља а остало ће некако доћи.

Само један поглед је довољан  да се човјек увјери  у тежак живот Преловића.  У њихове муке, патње, изневјерене наде  и још суморнију будућност.

Кад се види колико они немају  схвати се колико смо ми богати.

И зато не треба трошити ријечи на апел  за помоћ за Преловиће  из руђанског села Ресићи.

 

Телефон: 058-700-161 /Центар за социјални рад/. Назнака за Помоћ Преловићима

Жиро рачун општине Рудо код НЛБ , 562-006-81232883-84, са назнаком Помоћ Преловићима

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!