РЕПУБЛИКА НАСТАЛА ЖЕЉОМ СРПСКОГ НАРОДА


ВИШЕГРАД – Поводом Дана Републике Српске, у градској кући у Андрићграду  у Вишеграду данас је одржан свечани пријем за представнике институција, удружења, свештенства, те истакнуте појединце општине Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић обраћајући се присутнима честитао је данашњи празник и  истакао је да је Република Српска настала са жељом да буде држава нашег народа, додајући да су се наши очеви, дједови и браћа борили за стварање РС и многи су за њу изгубили животе а на нама младима је да од ње створимо мјесто у којем се боље живи.

Ђуревић је нагласио да данашњи пријем који је одржан у Градској кући у Андрићграду има посебну симболику јер од данас званично почиње пресељење општинске администрације у овај објекат.

Свечаном пријему у Андрићграду предходио је и пријем за 25 одликованих бораца вишеградске бригаде у општини Вишеград.

Председник председништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић у име вишеградских бораца захвалио је начелнику општине на овом пријему и рекао да су борци ВРС одбранили Српску а на грађанима и институцијама је да је чувају.

Васић је додао да ће ове године на свечан начин бити обиљежено и 25 година од формирање Вишеградске бригаде ВРС.

Свечаности поводом Дана Републике јутрос су почеле служењем литургије у храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану а након тога делегације општине, Борачке организације, удружења породица несталих и погинулих бораца РС те општинског одбора СДС-а положиле су цвијеће на војничком гробљу, споменику руским дбровољцима као и на на споменик погинулим борцима ВРС на Тргу палих бораца у Вишеграду.

М. КУСМУК

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!