РЕКОНСТРУИШЕ СЕ ПУТ САСЕ – ВИШЕГРАДСКА БАЊА


ВИШЕГРАД – Општрина Вишеград је носилац и финансијер низа капиталних пројеката који су завршени или се завршавају крајем ове грађевинске сезоне.

У току је изградња водовода од Клашника до Прелова у дужини од десет километара и прводи се крају  прва фаза радова на Аква парк У Вишеграду .

Прва фаза реконструкције и санације Спомен-костурнице и капеле борцима из Првог свјетског рата у Вардишту је завршена а друга се наставља у прољеће.video5813_01-00_00_48_05-still004

Градска расвјета је доведена у насеља Душће, Околишта, Главицу, затим у улицу у близини Новог моста а ових дана почели су и радови на постављању стубова у Вардишту према плажи и објектима „Чаролије“.

Један од капиталних пројеката је и реконструкција пута Сасе- Вишеградска бања коју обављају радници предузећа „Романијапутеви“ Радне јединице из Вишеграда.

„Пројектом је предвиђено да се изгради пут у дужини од три километра с тим да су тренутно грађевинске машине ангажоване на завршетку 1.300 метара саобраћајнице, „ потврдио је начелник општине Вишеград Славиша Мишковић.

Он је појаснио да су за изградњу овог дијела пута  у износу од 580.000 КМ обезбјеђена средства у буџету општине Вишеград.

Пу је од великог заначаја за Вишеградску бању и природно лијечилиште у њој али и за становнике околних села.

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!