РЕГИЈА ГОРЊА ДРИНА МАМАЦ ЗА ТУРИСТЕ


РУДО – Четири града горњедринске  регије повезана ријекама Дрином и Лимом располажу са значајним турстичким потенцијалима који ће убудуће бити заједно презентовани  и нуђени туристима, закључено је данас на округлом столу у Рудом које је организовао ОСЦЕ.

`Доказано је да овај крај и регија има огромне потенцијале у туризму, посебно планинарењу, бициклизму , сплаварењу и другом али све то није довољно представљено нити уједињено у туристички производ, ` рекао је представник ОСЦЕ  Жељко Вукановић.

Договор о заједничком наступу на туристичком тржишту 

Вишеград и Фоча , кажу представници туристичких организација, већ заједнички освајају туристичко тржиште а спрестављени су  и на Сајму туризма у Београду.

`Дрина је у Вишеграду акумулационо језеро погодно за пловидбу па је овдје заживио један нови туристички производ –  крстарења бродићима, ` каже директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић.

Она додаје да је на Дрини све већи број кајакаша  а ту је и сједиште Веслачког савеза БиХ.

Директор  Туристичке организације Фоча Лепа Ђајић истиче Национални парк `Сутјеска`са богатим културно- историјским и природним наслеђем.

` Организујемо и то врло успјешно рафтинг на ријекама Тара и Дрина  а ту су и бројне друге знаменитости као што су пјешчане пирамиде , ` каже Ђајићева.

Округли сто у Рудом 

И Рудо и Горажде имају шта да понуде у заједнички пројекат представљања регије тур – оператерима и туристима.

`Рудо осим прелијепог кањона Лима и атракције `Воденог ћире` посједује изузетно квалитетне смјештајне капацитете , као и богато риболовно ловишете и ловно подручје`, истиче начелник општине Рато Рајак.

Гораждани туристима с поносом истичу сплаварење на ријеци Дрини, које се једино овдје задржало.

`Поред тога туристима нудимо и дружења на обалама Дрине као и добро развијен ловни туризам, ` каже начелник Горажда Мухамед Рамовић.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!