РАДОВИ НА АУТО-ПУТУ БЕОГРАД – САРАЈЕВО ПОЧИЊУ ЗА ДВИЈЕ ГОДИНЕ


ВИШЕГРАД – Делегација Савјета министара БиХ предвођена  министром саобраћаја  и комуникација Исмиром Јуском са амбасадором Турске у БиХ  Халдуном Кочом и стручњацима Ауто-цеста ове земље  обишла је дионицу будућег ауто-пута  Београд – Сарајево преко Котромана, Вардишта и Вишеграда.

Они су данас  снимили трасу од Вишеграда до Вардишта .

Делегације улазе у комплекс Андрићграда 

Делегације су послије састанка код начелника општине Вишеград Младена Ђуревића истакле да се обиласком терена завршава прва фаза  будућег пројекта  ауто- пута Београд-Сарајево преко Вишеграда и другог крака преко Бијељине и Тузле.

` Следи сумирање података са терена  да би се видјели следећи потези за овај пројекат као и рокове који ће се одредити  и када ће започети друга фаза, ` рекао је министар Јуско ии додао да ће делегација Турске на основу свега досад вивђеног  израдити студију изводљивости .

Делегација у Градској кући 

Он је истакао да то неће трајати дуго и да се у реализацији пројекта неће развлачити.

Према првим плановима требало би да за двије године  грађевинске машине буду на градилиштима  ауто-пута.

`Реално је очекивати да је то тај временски период  јер се ради о обимном послу на двије трасе  али ако се буде радило предвиђеном динамиком  вјерујем да ће се то урадити и нешто прије, ` закључио је Јуско.

На састанку је речено да ће у зависности од конфигурације терена на обје трасе негдје бити класични ауто-пут а на другим мјестима брза цеста.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!