ПЧЕЛО СЕ СА ГРАДЊОМ ВОДОВОДА КОД ХРАМА У ВИШЕГРАДСКОЈ БАЊИ


ВИШЕГРАД – У порти храма Светог Јована Крститеља у Вишеградској бањи почела је реализација пројекта довођења питке воде до цркве и конака  који је још у изградњи.

Свештеник Драган Вукотић каже да је општина била расписала конкурс за санацију сеоских водовода на коју се стрјешинство храма пријавило.

Радови уу порти храма

„Општина је за пројекат обезбједила 60 одсто средстава, храм је уложио  20 одсто а радове помаже  и предузеће  „ХЕ на Дрини“ а дио новца  ће се обезбједити доброчинством  вјерника, „ рекао је Вукотић.

Конак је досад одзидан и укровљен  а средства за столарију је донирало  Министарство вјера Републике Србије.

„Захваљујемо се и директору предузећа „Оморика“ Новаку Савићу који је бесплатно урадио дренажу око објеката и друге радове као и Спасилачком центру Србије који нам је уступио грађевинску машину за копање канала за водовод, „ додао је Вукотић.

Конак код хррама у Вишеградској бањи

Начелник Спасилачког центра Србије Војкан Крстић је подсјетио да је купио мини-багер који ће бесплатно користити мјештани Вардишта и других села за копање канала.

Први радни дан Крстићевог мини-багера

Уступање багера за потребе копања канала за водовод у порти храма у Вишеградској бањи је мој скромни допринос цркви и њеним напорима да у ово мјесто долази што више вјерника и туриста, „ рекао је Крстић.

Водовод ће бити дуг 1.200 метара  а резервоар за воду ће моћи да прими 10.000 литара текућине која живот значи.

Р. ТАСИЋ  

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!