ПУТАРИ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈУ ЗИМУ


ВИШЕГРАД – Што се путара  у Вишеградуу тиче  зима слободно може одмах да дође.

Радници Радне јединице `Романијапутеви` су припремили механизацију и залихе абразивног материјала  за чишћење и одржавање путева у најтежим зимским условима.

`Залиха соли имамо око 500 тона и на половини смо од потребне количине коју ћемо постепено допуњавати, „каже руководилац РЈ „Романијапутева“ Богдан Ђукановић.

Он додаје да агрегата имају око хиљаду кубних метара  а претпоставке су да ће се и наредне зиме потрошити 3.500 метара кубних.

Спремне машине и абразивни материјал 

Ова радна јединица покрива 260 километара магистралних и регионалних путева  са три велика брдска превоја гдје снијег буде највећи.

„То су превоји Бијело Брдо, Сјемећ и Стрмица гдје су често  веће количине падавина па и сметови на путу, „истиче Ђукановић.

У поседњих десетак година због снијежних падавина  и одрона нису забиљежени значајнији застоји у саобраћају на подручју општина  Рудо, Вишеград и Ново Горажде.

„ Тајна је у доброј и благовременој припреми возних средстава а први приоритет је од 15.новембра до 15. децембра  када се машине лоцирају на пункту како би надзирале саобраћајнице и интервенисале у случају потребе, „ каже Ђукановић.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!