ПРОМОВИСАН РОМАН „КРВАВИ ЗАВЈЕТ“


ВИШЕГРАД – У Дому културе у Вишеграду промовисан је роман Дијане Нешковић Стјепановић из Рогатице   „Крвави завјет“, који је првенац овог младог писца.

„Роман је писан њежном женском руком али чврстим и зашиљеним пером. Овај рукопис открива даровитог књижевника  пред којим ће се, засигурно, нашироко отворити врата литерарних сазвијежђа“, рекао је рецезент књиге професор Саша Кнежевић.

Он је додао да је фабула лијепо сложена али је суштина да се млад човјек на литерарном бојном пољу  ухвати у коштац са проблемима који нису тако једноставни и који су прилично шкакљиви .

„Није то само популарна тема којом се писац бави него је то занимљива прича из пишчевог животног окружења“, дода је Кнежевић.

Роман је штампан у издавачкој кући „Жиравец“ из Пожеге која је ове године издала 24 наслова писаца из Републике Српске.

„Храбар је то роман јер такав заплет и прича која је заиста ријетка у списатељским водама данашњице“, рекао је Зоран Недељковић из „Жиравца“.

Дијана Нешковић Стјепановић је читалачкој публици у Вишеграду испричала да фабула романа чини окосницу  прича о страдању жене кроз све  аспекте  њеног живота.

„ Мислим на породично насиље, крвне освете као последице претходног рата , затим вољене и никад не дочекане љубави. Ово је  просто једна тешка и трагична судбина  мојих  јунака од почетка до краја живота и романа , „ нагласила је ауторка .

Стјепановићева акцентовала да  јој је циљ био пишући овај роман да створи  дјело чија је садржина далеко од истине , да измисли ликове и догађаје и свему томе дода свој лични печат.

„Тако сам на симболичан начин покушала да читаоцима приближим своје гледање на филозофију живота на овим просторима“, закључила је ауторка романа  „Крвави завјет“.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!