ПРИКАЗАН ФИЛМ “СПОМЕНКО НА ВЈЕЧНОЈ СТРАЖИ”


ВИШЕГРАД – АНДРИЋГРАД   – У биоскопу “Доли Бел” у Андрићграду данас је приказан филм “Споменко на вјечној стражи“, аутора Милета Савића, у организацији општинске Борачке организације Вишеград и Андрићграда.
“Веома је битно да се укључимо сви у причу о борцима који су дали животе за Републику Српску и требало би многи да се баве овом тематиком како би сачували лик и дјело Споменка Гостића и других бораца”, истакао је Савић. spomenko

Он је рекао да је филм “Споменко на вјечној стражи” претпремијерно приказан у Добоју, на годишњицу Споменкове погибије, а премијерно у Бањалуци и сада у Андрићграду.

“Кроз овај филм млади треба да виде Споменково чојство, његово поштење, храброст, велико срце малог дјечака који је желио да остане са својим саборцима и одбрани своје село”, нагласио је Савић и додао да су ријетки људи који данас имају разумијевања за ову тематику.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је да је Борачка организација организовала приказивање овог филма поводом крсне славе Војске Републике Српске – Видовдана.

“Филм говори о погибији најмлађег припадника Војске Републике Српске, односно о цијени која је дата за стварање Републике Српске”, додао је Васић и захвалио аутору филма и Андрићграду.

 

СРНА

Прочитајте и...

error: Content is protected !!