ПРИКАЗАН ФИЛМ НОВАКА КНЕЖИЋА О ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ


ВИШЕГРАД –  У Андрићграду у Вишеграду вечерас је приказан документарни филм “Како ствараоци стварају“ аутора Новака Кнежића.

Ово двадесетоминутно остварење везано је за Ликовну колонију која је у августу прошле године одржана у Вишеграду.

Желио сам да кроз филм  прикажем  како настају умјетничка дјела на ликовној колонији, промовишем овај културни догађај који  даје нов садржај туристичкој понуди Вишеграда. Филм је уједно и својеврсно представљање Вишеграда широј јавности“, додао је  кратко Кнежић.

Са промоције филма и фотографија 

Сликар Владан Терзић  из Ужица, учесник многих ликовних колонија и саборовања у Вишеграду,  истакао је значај окупљања умјетника у граду на Дрини и велику вриједност оног што су оставили  за  Градску галерију.

Владан Терзић

`Похвала директору  галерије Славку Тушевљаку који је у колонију укључио и вишеградске умјетнике али и фотографе који су све то забиљежили на свој начин , навео је Терзић.

Прије приказивања филма пројектоване су фотографије настале  у току ликовног саборовања чији су аутори Светлана Новаковић, Наташа Ђурић, Гордана Лакић и Небојша Ковач.

` На колонији је никла и идеја да се у Вишеграду обнови рад фото-клуба што смо и учинили. Ове и друге фотографије настале на ликовној колонији биће тема једне од наредних изложби Фото-клуба `Вишеград`, рекао је Славко Тушевљак.

Овај културни догађај организован је у оквиру програма манифестације ` Зимски дани Вишеграда`.

Р. ТАСИЋ 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!