ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА РАДА ВУЧИЋЕВИЋА


ВИШЕГРАД – У Дому културе у Вишеграду вечерас је представљена нова књига књижевника Рада Вучићевића из Пожеге под насловом ` Прикази, прилози, осврти на дела из текуће српске књижевности и неке научне теме`.

Вучићевић је у овој књизи, како јој сам наслов каже, сакупио приказе, прилоге, осврте и рецензије на дјела претежно младих пјесника из Србије и Републике Српске које је он својевремено  написао.

Са промоције Вучићевићеве књиге

`Написао сам више од 150 рецензија и око 30 есеја, јер је Република Српска велико извориште писаца  које годинама познајем и дружим се с њима, ` додао је Вучићевић.

Писац из Пожеге каже да је срећан што живи у времену  у коме није стваралачки ограничен  и у коме његова дјела не подлијежу било којој врсти цензуре.

`Не зависим ни од какве асоцијације, агенције нити издавачке куће које би ме тјерале да правим одређене рецензије за одређене писце или личности . Радим по свом нахођењу у коме ми моје професионално поштење дозвољава и да направим селекцију која је у овом послу веома важна . Пишем о оном дјелу које одговара устаљеним критеријумима и по теорији књижевности вриједи и заслужује да се анализира, ` нагласио је Вучићевић.

Међу објављеним прилозима у књизи  је и дио биографије  и библиографије  предсједника Друштва библиотекара Републике Српске Стојке Мијатовић.

Милад Обрадовић 

`Изненадило ме је ово што је објавио Вучићевић и што је неко ко није из Вишеграда препознао мој рад и залагање у развоју библиотечке дјелатности на овим просторима  . Ово ће остати генерацијама као свједочанство о мом раду на развоју библиотекарства, ` објаснила је Мијатовићева.

Као гост промоције био је и пјесник и афористичар из Рогатице Милад Обрадовић а стихове су говорили и вишеградски пјесници.

Вучићевић је досад објавио 20 књига . Његова дјела су превођена на шест свјетских језика.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!