ПРЕДАВАЊА ЗА ОКО СТОТИНУ ПЧЕЛАРА


ВИШЕГРАД – Стална радна група за регионални рурални развој  СВГ  у оквиру пројекта „Рурални развој  кроз инегрисано  управљање  шумским и воденим ресурсима  у југоисточној Европи са Удружењем пчелара „Вишеград“  у суботу 18. новембра ове године  организоваће једнодневна предавања за пчеларе .

Како је потврђено у СВГ професор Пољопривредног факлутета из Ново Сада Нада Плавша говориће пчеларима на теме „Недостатак хране  као кључни фактор  у слабљењу пчелиње заједнице“ и „Вароза пчела  и вируси – погубна комбинација за пчелињу заједницу“.

Предавања почињу у 10 часова а пчеларима ће се обратити представник општине Вишеград, која је суорганизатор овог сусрета, затим регионални СВГ менаџер Александар Дамјановић и предсједник Удружења пчелара „Вишеград“ Радоје Тасић.

Овом скупу присуствоваће пчелари из удружења Ужица, Чајетине, Прибоја, Љубовије, Бајине Баште и Пријепоља као и из Вишеграда, Рудог , Горажда, Братунца и Сребренице па Пљеваља и Бијелог Поља.

Организатор очекује долазак око стотину пчелара а за  све учеснике предавања планирао је  ручак  и путне трошкове за оне који долазе из градова ван Вишеграда.

В.В.

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!