ПОШТОВАТИ НОВИНАРСКИ КОДЕКС У КАПМАЊИ И У ИЗБОРНОЈ НОЋИ


Вишеград – Начелник општине Вишеград организовао је састанак са локланим новинарима, дописницима медија из овог града и уредницима и власницима портала на коме је било ријечи о предстојећој изборној кампањи и изборној ноћи. Из града на Дрини и Рзаву регистровано је десетак дописништава медија.

Мишковић је поновио да се  никад ни једним гестом није мијешао у уређевичаку концепцију медија за које се извјештава из Вишеграда или је утицао на новинаре или садржај њихових текстова.

Он је замилио представнике седме силе да се у току избора уздрже и не подржавају говор мржње чиме се уноси зла крв у народ, јер какао је ракао, избори ће бити и проћи а грађани морају и  даље да  живе као добре комшије и пријатељи.MEDIJI NACELNIK

„Да би се постигао овај заједнички циљ потребно је да се новинари понашају по одредбама свог кодекса и златног правила да се чује мишљење обје стране, „ рекао је Мишковић и додао да ће на тај начин грађани бити на вријеме и правилоно информисани о свему шта се дешава у изборној кампањи и на дан избора.

Новинари су предложили да се на дан избора задужи лице које ће, у оквиру рад општинске изборне комисије, бити у сталном контакту са новинарима дописницима јер се тим не би ометао рад предсједника комисије а информације  одаслате из града би биле  поуздане

„Залажем се да се заједнички остваре плодна комуникација између представника медија и чланова изборне комисије како се не би ометао њен рад у изборној ноћи а новинари на вријеме добили релевантне информације о излазности и резултатима локланих избора, „ додао је Мишковић.

У говору мржње која прелази и границе људског достојанства предњаче за вријеме избора лажни профили на друштвеним мрежама који се не либе да дискредитују личности дотле да улазе и у њихов приватни живот.

На друштвеним мрежама у Вишеграду су регистрована чак 83 лажна  профила од којих највећи број живи и егзистира само док траје капмања и избори.

Речено је и то да новинари професионалци треба да дигну свој глас притив „колега“ кукавица који се крију иза лажних профила, а који су нажалост дио јавних медија,  на тај начин што би их осудили у својим освртима, критикама и коментарима.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!