ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАНО ОСАМ ПРИПАДНИКА ВРС


ВИШЕГРАД– Предсједник Регионално удружења борачке организације „Стара Херцеговина“ Милош Лазовић рекао је у Вишеграду на церемонији додјеле медаља за заслуге за народ  постхумно за осам припадника Војске Републике Српске да борачка организација у цјелини није задовољна садашњим стањем борачких категорија.

„Предност код запошљавања и додјели  функција имају дезертери и тајкуни а најмање се води рачунао борачким категоријама борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих српских бораца, „ додао је Лазовић.

????????????????????????????????????

Лазовић је поручио да борачка организација неће дозволити  да се занемаре  главе и крв палих бораца и нестанак читавих породица  који су учествовали у сварању Српске.

„ Позивам представнике локалних и републичких власти да размисле  о томе ко им је створио Републику  да владају њом и да сасвим лијепо живе, „ нагласио  је Лазовић.

Одликовња је породицама погинулих српских бораца из Калиновика, Фоче, Чајнича и Вишеграда уручио предсједник Предсједништва борачке организације Републике Српске Душко Милетић који је навео да је дјело за које се додјељује орден – Републка Српска.

????????????????????????????????????

Начелник општине у техичком мандату Славиша Мишковић је истакао да је за протекле четири године учињено доста на  стамбеном збрињавању борачких категорија али да овај посао није до краја завршен.

Брат погинулог борца, који је постхумно одликован, Мирослав Вуковић захвалио се Кабините предсједника Републике и борачкој организацији на додјели одликовања  па макар и послије 21 године.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Предсједник Предсједништва општинске борачке организације Милисав Васић је  навео да је са регије Стара Херцеговина живот за Српску дало око 700 бораца, да је у вишеградској биригади ВРС погинуло 145 јунака од којих је још око стотину неодликованих.

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!