ПОЗДРАВ СЛУШАОЦИМА РАДИЈА ВИШЕГРАДА


ВИШЕГРАД – „ Поштовани начелниче, замјениче начелника, предсједниче, потпредсједниче, колеге одборници и наравно поздрав слушаоцима Радија Вишеграда…“, тако звучи реченица  кад први пут на засједању општинског парламента већина одборника поздравља „све присутне“.

Увијек сам се питао зашто они, које је народ на изборима бирао, поздрављају слушаоце Радио Вишеграда.

„Измодано“ је то прије десетак година, били су то поједанични случајеви, али сад ријетко који одборник не поздрави слушаоце локалног радија.

Овакав поступак је, сигурно, јединствен на овим просторима јер замислите да народни посланици Републике Српске поздрављају на крају обраћања гледаоце те телевизије или, рецимо, посланици у Скупштини Србије машу поздравима оним који гледају пренос  у програму неке телевизијске куће .

Овај поздрав слушаоцима „Радија Вишеграда“ звучи патетично и понижавајуће за запослене у овој локалној информативној кући, без обзира које политичке партије је власт, јер је то једина прилика кад се са озбољног мјеста, на озбиљној сједници „брине“  и о слушаоцима  али, у неку руку,  и онима који за њих стварају програм.

Знају ти одборници, кажем, свих власти и политичких партија, да запослени у једином вишеградском локалном  средству информисања, од 2001.године нису примили ни једну конвертибилну марку за топли оброк , да су плате мале и нередовне, дугује се и њих неколико, а  зимница и регрес су за њих мисаона именица.

Ти исти одборници и челници партија се „сјете“ Радио Вишеграда у вријеме предизборне кампање, пуни су хвале за запослене а љубазност према њима и обећања „да ће бити боље кад они дођу на власт“ се кад се она устоличи „ објесе мачку о реп“.

Многим одборницима је приликом поздрављања и стандардни језик слабија страна па се често са говорнице може чути онај језички склоп са почетка овог текста „поздрав слушаоцима Радија Вишеграда“.

Подсјећам да се још у основној школи учи да се  у полусложеницама ,по правопису,  прва ријеч не мијења кроз падеже али одборнике то не брине јер је њима важно ко ће „противничкој страни“   боље доскочити  и доказати своју и само своју истину.

И много има је важно да то чују „слушаоци Радија Вишеграда“

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!