ПОБЈЕДНИК БОГОЈАВЉЕНСКОГ ПЛИВАЊА РАСКО КОСТОВИЋ ИЗ ФОЧЕ


ВИШЕГРАД – Побједник Седмог богојављенског пливања за крст часни, које је одржано на стази од 33 метра, код Ћуприје на Дрини  у Вишеграду је Раско Костовић из Фоче.

Пливало се на темпаратури ваздуха од седам и воде од четири степена Целзијусова.

Пред око хиљаду гледалаца пливало је 18 такмичара из Рудог, Сокоца, Фоче, Ваљева, Новог Сада те Косовске Митровице и Вишеграда.

„Била ми је част да на овај велики православни празник пливам за свето хришћанско знамење часни крст и то на овом прелијепом мјесту поред грандизоне грађевине Ћуприје на Дрини“, рекао је кратко Костовић изражавајући наду да ће бити у прилици да и идуће године учествује.

Међу храбрим момцима била је и дјевојка Оливера Добринковић из Ваљева којој је ово био пети наступ у Вишеграду гдје је једном и побиједила.

„Вода је била посебно хладна, можда најхладнија од како у  њој пливам на овом такмичењу. Свака част момцима који су се са мном данас бацили у таласе ријеке“, рекла је Добринковићева.

Из Косовске Митровице су  учествовала два пливача а један од њих је био Душан Ивановић, син познатог косовског политичара Оливера Ивановића коме се суди у Приштини.

„Очекујем да апелациони суд коначно донесе праведну пресуду и пусте на слободу мог неправедно осумљиченог оца“, казао је кратко Ивановић и додао да је срећан што се нашао међу овом младости у граду на Дрини.

Прије почеткак званичног дијела такмичења на десној обали Дрине изведен је кратак програм а свештеници су освјештали крст и воду.

Организатори црквена и општина Вишеград су за побједника и све учеснике обезбједили прогодне награда.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!