ПОБРАТИМИ НА КРСНОЈ СЛАВИ ОПШТИНЕ ВИШЕГРАД


ВИШЕГРАД – Мала Госпојина је крсна слава црквене општине и општине Вишеград.

Славски колач ломљен је у храму  Рођења Пресвете Богородице на Мегдану и у згради општине у комплексу Андрићграда.

Била је ово прилика да се угосте и представници братских општина Вишеграду као што су Требиње, Лазаревац, Обреновац, Сомбор и Зрењанин као и сусједних локаних заједница.

Литије градским улицама предводили су челници локалне администрације.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да су крсне славе чин повезивања и пријатељства.

„ То је прилика кад се са побратимима и комшијама  сабере све оно што је остварено на културном, привредном и спортском плану међу општинама и градовима“, додао је Ђуревић.

Најдужу сарадњу са општином  Вишеград одржава општина Лазаревац која је установљена  након саобраћајне несреће  1978.године у Ораховцима када су Вишеграђани несебично помагали у спашавању  поврђених радника Колубаре. Тада је погинуло девет омладинаца ове фирме.

„ Наше двије општине су дугогодидшњи побратими на свим плановима а  непрекидну сарадњу одржавају ловачке организације ових градова . Лазаревчани су били  уз народ Вишеграда  и за вријеме рата на овим просторима“, рекао је новинарима замјеник предсједника  Градске општине Лазаревац Боро Живановић.

Поводом крсне славе општине Вишеград одржано је низ манифестација а свечано је отворен и реконструисани пут Сасе -Вишеградска бања.

Р.ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!