ПЛАНИНАРИ ШЕТАЈУ РЗАВСКИМ БРЕГОВИМА


ВИШЕГРАД – Око 250 планинара из 15 планинарских друштава Србије и Републике Српске учествује данас на планинарском походу `Прошетајмо разавским бреговима` који по десети пут организује Планинарско друштво `Столац` из Вишеграда.

Према ријечима предсједника вишеградског планинарског друштва Жарка Крсмановића  планинарска стаза средње захтијевна и старт је на 300 метара надморске висине од Ћуприје на Дрини.

На рзавским бреговима 

`Крајњи наш циљ је Сува гора на 1127 метара надморске висине  а укупна дужина пута је око 15 километара. ` додаје Крсмановић.

Планинари су одушевљени и Вишеградом  и рзавским бреговима и пуни су хвале  за домаћине и организаторе  са којима их веже вишегодишње дружење и сарадња.

Валентина Токовић из  Планинарског друштва `Љесковац` из Прибоја  Каже да  је из овог града на Лиму  на поход дошло 25  планинара.

`Имамо  одличну сарадњу и дружење са вишеградским планинарима и наставићемо то и убудуће, ` рекла је кратко Токовићева.

Старт похода код Ћуприје на Дрини

Планинар Славица Пецикоза из Планинарског друштва `Ера` из Ужица прича да је за Вишеград вежу родбинске везе и зато редовно долази на шетње развским бреговима.

`Дружимо се децинију и Вишеграђани долазе код нас на акције,`  додаје  Пецикоза.

Зденко Брусин из ПД `Сјемећ` из Рогатице објашњава да у Вишеград долази и као члан планинарске и бициклистичке секције.

`Остала ми је у сјећању прошлогодишња бициклијада до села Бијеле гдје смо посјетили цркву брвнару задужбину Братства Тасића, ` истиче Брусин.

На путу за Суву гору

Бранко Мирковић је стигао из Младеновца  и он наводи  да га родбинске нити везују са градом на Дрини.

`Са Крсмановићем се дружим од 1974.године и са многих похода а користим прилику да чланове и осталих друштава у Републици Српској  позовем да дођу у Младеновац`, наглашава Мирковић.

Вишеградски планинари објашњавају да је циљ  шетње  пропагирање љепоте овог краја, здравог живота  и природе. А ни дружење не треба занемарити.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!