ПИОНИРИ „ДРИНЕ ХЕ“ УЧЕСНИЦИ „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РС“


БЕОГРАД – Селекција пионира Фудбалског клуба „Дрина ХЕ“ из Вишеграда послије три везане побједе у својој групи на „Купу пријатељства Републике Српске и Србије“ у Београду, пласирала се јуче на „Завичајни куп РС у фудбалу“, који ће се одржати у Суботици у септембру ове године.

„Завичајни куп РС у фудбалу“ одиграће се у склопу културно-забавне манифестације „Завичајни дани“, а поред категорије пионира, окупља сениоре и ветеране

Екипу, коју је у главном граду Србије предводио тренер Александар Миловић, у својој групи је показала доминатност, и без примљеног поготка, лако обезбједила пролаз на завршни турнир.

Вишеграђани су у првом мечу побиједили екипу „Власенице“ резултатом 3:0, у другом „Шековиће“ 5:0, и у посљедњем тим „Сутјеске“ из Фоче 4:0.

На јучерашњем турниру учешће је узело осам екипа, подијељене у двије групе. У првој су биле четири екипе из Србије, а у другој исти број тимова из Републике Српске.

Члан управе ФК „Дрине ХЕ“ из Вишеграда Горан Богдановић изразио је задовољство због учешћа најмлађег погона вишеградског клуба, као представника Републике Српске у Суботици, те похвалио организацију турнира.

„Учешће на купу је било успјешно из других разлога,успостављена је сарадња са Спортским друштвом „Црвена звезда“ и Удружењем „Дрина Уна“ из Београда, а у плану је низ посјета и организовање пријатељских мечева“, истакао је Богдановић.

Он је рекао да су ветерани из Вишеграда добили позив да учествују 4. јула на турниру, и уколико освоје прво мјесто, учествоваће као и најмлађи у септембру у Суботици.

 

М.Т.

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!