ОТКРИВЕНИ МУРАЛИ КАРАЏИЋУ И МЛАДИЋУ


ВИШЕГРАД – „Да није било предсједника Радована Караџића и генерала Ратка Младића ко зна шта би било са српским народом на лијевој обали Дрине и наша је обавеза да им имена стално помињемо јер су они са борцима створили Републикуу Српску“, рекао је на откривању мурала овој двојици великана предсједник Борачке организације Вишеград Милисав Васић.

Васић је након откривања мурала у згради Борачке организације Вишеград  истакао да је генерал Младић био частан борац и велики војсковођа.

Мурале су открили Милисав Васић и Драго Папић

„Част је свим борцима што смо имали таквог генерала чије ће  име бити златним словима уписано у темеље Републике Српске као и име првог предсједника Српске Радована Караџића, додао је Васић.

Више од 170 ратних војних инвалида  из Вишеграда дало је пуну подршку  генералу Ратку Младићу  и Радовану Караџићу да истрају у борби за правду, како је наведено, у неправедном хашком суду.

Ратни војни инвалиди

Предсједник Одбора ратних војних инвалида из Вишеграда Драго Папић, одликовани борац ВРС, каже да је иза ове двојице гростаса остала највећа творевина српског народа на овим просторима – Република Српска.

„ Они су понос српског народа, заклетва и будућим генерацијама Срба  иако сад испаштају у хашким казаматима“, додао је Папић.

Откривање мурала уприличено је поводом обиљежавања Дана ратних војних инвалида.

Цвијеће испред Споменика Браниоцима РС

Делегације општине,  борачке организације и Одбора ратних војних инвалида положиле су цвијеће испред Споменика браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца у Вишеграду.

Мурали у на унутрашњем зиду зграде борачке организације су рад вишеградске сликарке  Марије Митровић

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!