ОТВОРЕНА НОВА ЗГРАДА ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У РУДОМ


РУДО – Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас након отварања нове зграде полицијске станице у овом мјесту  да је ово подручје из безбједносних разлога познато као веома мирно са мало  кривичних дијела и додао да овдје  има довољно полицијских службеника да се брину о сигурности грађана.

„Иако је Рудо погранично мјесто са Србијом нема проблема са угрожавањем границе. У току ове године на овом подручју појавило се 15 миграната који су покушали да преко овог подручја оду даље према Западу па су али су из  полициајци  зауставили и предали надлежним органима који се баве  проблематиком миграције“, рекао  је Лукач.

Он је потврдио да то ни на који начин није угрозило безбједност грађана руђанске општине .

„Сматрам да  су полицијски службеници отварањем нове зграде станице још више мотивисани да раде и извршавају се задатке“, истакао је Лукач.

Начелник општине Рудо Рато Рајак је подсјетио да је и општина помогла у остваривању пројекта изградње зграде полицијске станице обезбјеђењем земишта и потребне инфраструктуре.

„ Полицијски службеници су радили досад у згради која је стара тачно 120 година и изграђена је још за вријеме аустроугарске владавине. Тако је коначно дошло и вријеме да се изгради нова“, нагласио је Рајак.

Министар Лукач дочекан је пред стројем припадника полицијске  станице и предат му је рапорт.

Зграду су освјештали свештеници СПЦ из Рудог.

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!