ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЂОРЂА СТАНИЋА


РУДО – Изложбом слика ужичког сликара Ђорђа Станића вечерас је у Рудом почела петодневна манифестација „Петровданске свечаности“ у оквиру којих ће се прославити и крсна слава општине .

Јагодић и Станић 

Станић је рекао новинарима да ове године слави три деценије рада  и да је досад имао око 70 самосталних и учествовао у око 400 колективних изложби на просторима Србије и Републике Српске.

Овдје је изложена 21 слика урађена у поетском реализму  који нагиње ка експресионизму а све је то школа славног златиборског сликара Божидара Ковачевића која има специфичан правац у ликовној умјетности, „ рекао је Станић.

Станић : Златиборске колибе 

Станић ради техиком уље на платну.

Од како сам почео да сликам пејзаже родног краја све радим у природи, у аутентичном амбијенту како бих осјетио чар тренутка и бљесак боја и све то пренио на сликарско платно, „ истакоа је Станић.

Он је појаснио да само дорађује слике у атељеу.

Изложбу је прогласио отвореном сликар из Рудог  Радомир Јагодић подсјетивши да је Галерија „Просвјета“ и досад излагала слике познатих српских и црногорских сликара .

Са изложбе у Галерији “Просвјета” 

„Станић је исконски експресиониста, иако он то неће да призна, јер  кад слика понаша се као онај митски бубњар , ударајући кистом о платно и то слагање боја стапа се са звуком у ваздуху, „ додао је Јагодић .

Јагодић тврди да Станић не ствара слике него  слике њега сликају.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!