ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СА 22. САБОРОВАЊА ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА


Вишеград – Пјесник Слободан Ристовић отворио је данас, у оквиру програма „Вишеградске стазе“ изложбу умјетничких дјела са 22. Међународног саборовања ликовних умјетника „Вишеград 2015“.NIKITOVIC IZLOZBA

Умјесто уобичајеног говора Ристовић је прочитао пјесму  у прози у којој је каже да „кад у Вишеградуу отресеш сузу и жишку са образа , Вишеграђанин си ма одакле био“.

„Само у овој вароши свако кад изађе неким послом  и доконањем , сретне Иву Андрића, коме се није дало, а и дати неће да умре јер једино њега читају очима и ушима“.

Ристовивћ наставља да се „свака мудрост ма од које ђедовине просјена, њему се приписује“.

„Овдје сви сликају ћуприју осим Хаџи Бранка Никитовића, који је живи и осјећа као прошће помешано са ребрима“, написао је Ристовић и додао „ да је кроз мукотрпље времена прошло ово саборовање уметничко, пре свих, саборовање ликовно, које су изнели и изнедрили , нарочити угодници лепоте“.IZLOZBA RISTOVIC

Хаџи Бранко Никитовић је подсјетио да је галерији сабрано са свих саборовања 1.008 каталошки обрађених слика  и да је то непроцјењиво умјетничко благо које ће остати вјековима.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!